26 жовтня 2012
Заява в прокуратуру з приводу вилучення "Свободи" з виборчих білетенів

Прокурору Волинської області.

Параці А.А.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" в особі представника за довіреністю.

Щура Михайла Васильовича.

Зареєстровани: вул. Миру, 90а,.

с. Мирне, Горохівського р-ну, Волинської області,.

проживаю: м. Луцьк, вул. Шевченка, буд. 13а, кв. 116.

тел. 0677175182.

Заява.

Підчас прийому виборчих бюлетенів 25 жовтня 2012 дільничною виборчою комісією № 070858 Виборчого округу № 21 (Волинська область, Старовижівський район, с Нова Вижівка), на основі усного повідомлення-вказівки голови цієї ДВК Каменської Оксани Іванівни було, всупереч вимог ч.7 ст 81 Закону України "Про вибори народних депутатів України" та всупереч постанови ЦВК від 22 жовтня № 1821 "Про внесення змін до виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі" внесено зміни до виборчого бюлетеня. Зокрема, не зважаючи на те, що постановою ЦВК конкретизовано про внесення змін, які стосуються Політичної партії Українська платформа "Собор", яка значиться саме, під номером 1 у виборчому бюлетені, було поставлено штамп "Вибув" навпроти суб'єкта виборчого процесу ‒ політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода". При таких обставинах виключається добросовісна помилка голови ДВК і свідчить про їх прямий умисел. Відповідно до ч. 9 ст. 81 Закону такі бюлетені вважаються зіпсованими, а ч. 10.ст 81 цього ж Закону передбачає, що "Особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом.".

Таким чином мала місце дія щодо псування бюлетенів та завдання матеріальних збитків, адже Центральна виборча комісія вимушена додатково замовити бюлетені та забезпечити їх термінову доставку на дільницю за рахунок коштів державного бюджету.

Такі дії є грубим порушенням виборчого законодавства, а тому прошу Вас провести перевірку по даному факту й притягнути до відповідальності винних осіб.

26 жовтня 2012 року М.В. Щур