1 грудня 2011
Звіт депутата Луцької міської ради Калахана А.С. про роботу з листопада 2010 року по листопад 2011 року

Член фракції ВО "Свобода". Обраний депутатом у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №5 (район вул.Львівської). Тимчасово не працюю. 1988 року народження.

Відвідування сесій. Робота в комісіях.

За звітний період відбулося 16 сесій Луцької міської ради. Із них я був відсутній на 3-х. Із 31-го пленарного засідання пропустив 8. Причина відсутності ‒ перебування на лікуванні.

Обраний секретарем постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. За звітний період комісія провела 17 засідань, де розглянули 66 питань. Я був відсутній на 4-х засіданнях.

Також рішенням Луцької міської ради включений до складу двох тимчасових комісій, а саме:

тимчасова контрольна комісія з питань перевірки діяльності комунальних підприємств;

тимчасова контрольна комісія з врегулювання окремих питань функціонування дошкільних навчальних закладів.

За результатами роботи ці комісії розробили рекомендації щодо роботи дошкільної освіти, комунальних підприємств "АвтоПаркСервіс", "Зелене господарство м.Луцька".

Також я працюю в комісії з впорядкування назв вулиць міста. За час роботи вона напрацювала рекомендації щодо перейменування вулиць м.Луцька, які були затверджені сесією Луцької міської ради 30 листопада 2011 року.

Підготовка проектів рішень Луцької міської ради.

Розробляв або був учасником розробки проектів 10-ти рішень Луцької міської ради, а саме:

1. Про звернення депутатів Луцької міської ради до Президента України Януковича В.Ф. та Верховної ради України щодо прийняття Податкового кодексу України від 25.11.2010 № 1/7;

2. Про звернення депутатів Луцької міської ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної ради України, Кабінету Міністрів України з приводу чергової річниці Голодомору 1932-1933 років від 25.11.2010 № 1/8;

3. Про затвердження Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Луцька від 17.12.2010 № 2/12;

4. Про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Луцька" Бандері С.А. від 17.12.2010 № 2/13;

5. Про заяву щодо рішень Донецького окружного адміністративного суду, Донецького апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України щодо скасування Указу Президента України (№ 46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" від 17.12.2011 № 4/1;

6. Про підтримку звернення про діяльність "інтерактивних" комп'ютерних клубів від 23.03.2011 №7/24;

7. Про заборону розміщення радянської символіки в м. Луцьку від 20.04.2011 №9/1;

8. Про використання приміщення, що на пр-ті Відродження, 22а Центром дитячої та молодіжної творчості "Диво" від 05.05.2011 №9/85;

9. Про заяву Луцької міської ради з приводу антиукраїнських провокацій у м. Львові 09.05.2011р від 31.05.2011 № 10/50.

10. Про підтримку звернення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій до Президента України від 23.09.2011 р. №09_23 щодо тарифів на житлово-комунальні послуги для релігійних організацій.

За звітний період я підготував та направив 13 депутатських звернень та 11 депутатських запитів, більшість з яких стосуються питань виборчого округу №5. Однак до мене зверталися і мешканці інших виборчих округів, для розв'язання проблем яких направлялися депутатські запити та звернення. Нижче подається коротка інформація щодо їх змісту і результатів вирішення порушених у них питань:

Депутатські звернення.

1. 30.11.10 Про неналежне прибирання вулиць виборчого округу №5 від снігу. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Проблема частково вирішена.

2. 27.12.10 Про надання інформації щодо графіка вивезення сміття на території виборчого округу №5. Директору КП "Луцькспецкомунтранс" Кузьмичу В.Ф.

Інформація надана.

3. 17.02.11 Про ремонт вул. Тарасова і встановлення дорожнього знаку "Рух вантажних автомобілів заборонено". Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Частково вирішено. Знак встановлений.

4. 29.03.11 Про тендер з озеленення (спільно з іншими депутатами фракції ВО "Свобода"). Луцькому міському голові Романюку М.Я.

5. 29.03.11 Про тендер з озеленення (спільно з іншими депутатами фракції ВО "Свобода"). Прокурору міста Луцька Даніліну С.В.

За результатами перевірок порушень вказані посадові особи не виявили.

6. 01.04.11 Про надання інформації щодо вирубки дерев у сквері на вул.Лідавській. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Інформацію надано.

7. 01.04.11 Про надання копій порядків денних сесій Луцької міської ради 5-го скликання. Начальнику відділу секретаріату Луцької міської ради Касьяновій Т.Т.

Копії документів надані.

8. 11.04.11 Про надання копій рішень Луцької міськради щодо оренди комунального майна. Начальнику відділу секретаріату Луцької міськради Касьяновій Т.Т.

Копії документів надані.

9. 01.07.11 Про порушення правил дорожнього руху по вул.Тарасова ( проїзд на знак "Рух вантажних автомобілів заборонено"). Начальнику ВДАІ з обслуговування м.Луцька Главічці В.Й.

Порушення інспекторами ДАІ зафіксовані.

10. 25.07.11 Про провал асфальтного покриття на перехресті вул.Цегельної та Львівської. Директору департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Проблема вирішена.

11. 25.07.11 Про грейдерування та капітальний ремонт вул.Тополевої. Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Грейдерування проведене. Вулицю Тополеву планують включити у перелік на 2012 рік.

12. 25.07.11 Про перевірку інформації щодо можливого спорудження платної стоянки на місці дитячого майданчика у дворі на пр.Волі. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Інформація не підтвердилась.

13. 25.07.11 Про виділення коштів на ремонт даху будинку по вул.Ковельська, 6. Луцькому міському голові Романюку М.Я. (повторно).

Проблема частково вирішена. Матеріали закупили мешканці, а ЖКП №3 за власний кошт виконало роботи із покриття даху.

Депутатські запити.

1. 15.12.10. Про встановлення решіток зливної каналізації на перехресті вул.Потебні і Львівської, Бабушкіна і Баранова. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Проблема вирішена.

2. 15.12.10. Про перенесення трансформаторної підстанції з двору по пр.Волі, 9а. Луцькому міському голові Романюку М.Я., Генеральному директору ВАТ "Волиньобленерго" Буріну А.О.

Проблема не вирішена.

3. 27.12.10 Про утворення робочої групи з питання вирішення проблеми підтоплення Малоомелянівського масиву. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Робоча група створена.

4. 27.12.10 Про капітальний ремонт вул. Городецької, поточний ремонт вул. Баранова і Степової. Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

За рахунок коштів державного бюджету проведено реконструкцію вул. Городецької (700 тис. грн) і капітальний ремонт вул. Баранова (260 тис.грн).

5. 23.02.11 Про ремонт даху на вул. Ковельській, 6. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Проблема частково вирішена.

6. 23.02.11 Про капітальний ремонт вул. Городецької. Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Проведено реконструкцію вулиці Городецької за рахунок коштів державного бюджету. На ці потреби передбачили 700 тисяч гривень.

7. 26.10.11 Про прибирання сміття на вул. Бабушкіна. Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Проблема вирішена.

8. 26.10.11 Про ремонт вул. Олени Кульчицької. Директору департаменту ЖКГ Луцької міськради Кубіцькому І.Є.

Вулицю О.Кульчицької мають включити у перелік на 2012 рік, ремонт яких пропонується фінансувати з державного бюджету.

9. 30.11.11 Про встановлення у 2012 році чотирьох критих зупинок громадського транспорту на парній стороні вул.Львівської. Луцькому міському голові Романюку М.Я.

Запит перебуває на розгляді.

10. 30.11.11 Про надання інформації щодо заходів із виконання розпорядження Луцького міського голови "Про відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів". Першому заступнику Луцького міського голови Кравчуку С.Є.

Запит перебуває на розгляді.

11. 30.11.11 Про перевірку інформації щодо проведення нічними клубами "Метро" і "Голівуд" у День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій заходів із розважальною музикою та стрип-шоу; дотримання законодавства про захист суспільної моралі. Луцькому міському голові Романюку М.Я., прокурору м.Луцька Даніліну С.В.

Виконання передвиборної програми:

1. Поступово замінювати грунтові дороги на дороги зі щебеневим покриттям, а ті, в свою чергу, на дороги з асфальтовим покриттям. Першочергово провести капітальний ремонт вулиці Городецької та поточний ремонт вулиць Баранова і Степової. Забезпечити поступовий ремонт дорожнього покриття та тротуарів вулиць і провулків.

Направлялися депутатські запити і звернення, звертав увагу на ці питання під час сесій, засідання виконкому Луцької міськради.

За рахунок коштів державного бюджету проведена реконструкція вул. Городецької (700 тис.грн), капітальний ремонт вул.Баранова (260 тис.грн). Також із цих джерел був передбачений капітальний ремонт вул. Маковського (285 тис.грн), Львівської (майже 300 тис.грн).

Також після звернення проведено грейдерування вул.Тополевої.

Вул.Тополеву і вул.О.Кульчицької заплановано включити у проект переліку вулиць для будівництва асфальтного покриття на 2012 рік.

2. Провести капітальний ремонт школи №2 як однієї з найстаріших у Луцьку. Реконструювати спортивний майданчик школи. На основі результатів енергетичного аудиту впровадити енергоощадні технології.

Під час затвердження бюджету міста на 2011 рік я вносив поправку щодо виділення 25 тисяч гривень на встановлення енергоощадних вікон у спортивному залі загальноосвітньої школи №2. Однак її більшість депутатів Луцької міськради, на жаль, не підтримала.

3. Сприяти забезпеченню належного рівня бюджетного фінансування для дошкільних навчальних закладів №12, 39, 50 та контролю за використанням цих грошей.

На початку 2011 року виникла проблема - рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради №1-1 від 12.01.2011р. "Про режим роботи дошкільних навчальних закладів" дитсадки Луцька переведені із 12-годинного режиму роботи на 10, 5-годинний. Внаслідок цього зарплати працівників таких закладів мали зменшитися. Однак сесія Луцької міськради скасувала це рішення виконкому і зобов'язала здійснити додаткове фінансувати дошкільних навчальних закладів в розмір 2 мільйони 100 тисяч гривень. Вказане рішення міськради я підтримав, а також брав участь у його обговоренні.

Також питанню роботи дитсадків була присвячена робота відповідної тимчасової контрольної комісії, до складу якої я включений.

6. Створити мережу зливової каналізації в районі вулиць Малоомелянівської, Городецької та Лисенка для запобігання підтопленням.

Для вирішення проблеми створена робоча група.

Виготовляється проектна документація.

7. Розмістити розклад руху автобусів, тролейбусів і маршрутних таксі на всіх зупинках транспорту загального користування по Львівській. Облаштувати зупинки транспорту загального користування на парній стороні вулиці Львівської.

Направлено депутатський запит щодо облаштування у 2012 р. критих зупинок на парній стороні вул.Львівської: "Школа №2", "Тубдиспансер", "Магазин "Спорттовари", "Луцький національний технічний університет".

10. Впорядкувати вивезення побутового сміття.

Комунальне підприємство "Луцькспецкомунтранс" надало копію графіку вивезення побутового сміття з вулиць виборчого округу №5.

Решта 4 пункти передвиборної програми наразі залишаються невирішеними. Із повним її текстом можна ознайомитись на моєму персональному блозі за адресою a-k88.livejournal.com.

Інше.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії 12 жовтня 2011 року провів урок у 11-А класі загальноосвітньої школи №2.

Брав участь у загальноміських заходах, проводив особисті прийоми громадян у приміщенні ЗОШ №2 м.Луцька. Робота та думка стосовно різних питань висвітлювалася у місцевих ЗМІ, партійному веб-сайті Волинської обласної організації ВО "Свобода", газеті "Волинь. Свобода", сайті "Твій місцевий депутат. Волинська область", соціальних мережах "Facebook", "Вконтакте" і "Twitter", особистому блозі a-k88.livejournal.com.

Прес-служба ВО "Свобода"