5 жовтня
Андрій Бадзюнь: Зроблю все, щоб зберегти лікарню в Іваничах

Збереження повноцінної лікарні в Іваничах ‒ одне з ключових завдань, яке я ставлю перед собою, прийнявши рішення балотуватися на посаду голови Іваничівської об'єднаної територіальної громади.

Проблеми працівників медичної cфери нашого району, як і багатьох інших, значною мірою зумовлені бездарною антинародною політикою теперішнього уряду та його нездатністю проводити дієві реформи, від чого страждає не лише галузь охорони здоров'я. Від цього ‒ мізерні зарплати бюджетників, їх несвоєчасні виплати, недофінансування надбавок за інтенсивність і ненормованість їхньої праці, високі трудові досягнення…

Постійні проблеми з виплатою зарплатні, відсутність соціальних гарантій призвели до суттєвого погіршення кадрового забезпечення. Щоб поліпшити ситуацію, районна рада виділила з бюджету розвитку 294, 409 тисячі гривень на співфінансування програми "місцевих стимулів" для працівників галузі охорони здоров'я ‒ на придбання житла, яке й було придбане в минулому році.

На найближчій сесії я знову ініціюватиму виділення коштів на посильне вирішення цих проблем, і впевнений, що колеги по райраді мене підтримають. Як підтримали й тоді, коли ми приймали рішення спрямувати кошти загального фонду в сумі 350 тисяч гривень на співфінансування капітального ремонту блоку "А" Іваничівської ЦРЛ (термореновація будівлі).

Ці кошти ми передали до бюджету розвитку для збільшення капітальних видатків Іваничівській райдержадміністрації за бюджетною програмою "Реалізація інвестиційних проектів". Забезпечення співфінансування цього проекту дає нам змогу отримати з держбюджету мільйонні кошти на його реалізацію. Станом на сьогодні роботи з утеплення лікарні розпочалися.

Лікарня потерпає від нестачі життєво необхідного медичного обладнання. Особливо гострою була проблема придбання кардіодефібрилятора, дезкамери, аналізатора тощо. Завдяки сприянню нашого представника в обласній раді, депутата Олександра Бика та фракції ВО "Свобода" на останній сесії облрада виділила для потреб Іванівської лікарні з обласного бюджету 335 тисяч гривень на закупівлю необхідної медичної апаратури й обладнання.

Дякую депутатам за розуміння і підтримку! Це вселяє впевненість, що спільними зусиллями ми зуміємо захистити інтереси нашої громади і поступово вирішити ці та інші проблеми. Найголовніше для мене сьогодні ‒ зберегти нашу лікарню та її професійний колектив, і я докладу до цього всіх зусиль.

Упевнений: селище Іваничі має залишалися діловим, інфраструктурним та освітньо-культурним центром нашої округи. Маю чітке бачення і програму дій, яку спільно з громадою готовий реалізовувати задля прогресивного соціально-економічного розвитку нашої громади.

Андрій БАДЗЮНЬ, голова Іваничівської районної ради