22 червня
Сергій Кудрявцев: Не обсягом піару, а кількістю високооплачуваних вакансій визначається ефективність міської влади

Останнім часом помітив, що Луцьк буквально заполонили оголошення про роботу у Польщі. Їх можна побачити скрізь: на зупинках, біля торгових закладів, поблизу візового центру та в газетах. При чому мова йде не просто про заробітки, а про отримання карти поляка і навіть перспективи польського громадянства. Немало пропозицій роботи і в інших країнах.

На жаль, правда є такою, що велика кількість волинян і лучан залишає свої рідні домівки в пошуках кращого життя. А все тому, що у нас катастрофічна ситуація з високооплачуваною роботою і створенням нових робочих місць. Якщо не розпочати негайно працювати над залученням інвесторів, ми ризикуємо втратити значну частину ініціативних працездатних громадян. І вони підніматимуть економіку чужих країн.

Луцьк сьогодні не використовує свій економічний потенціал. Місто фактично не розвивається. Відсутні великі інвестиційні проекти. Інвестори оминають нас стороною. І не лише Луцьк, а й Волинську область, інвестиції в яку минулого року впали у 2 рази. Але без нових робочих місць не буде розвитку. Без появи вакансій з гідною зарплатою ми приречені на стагнацію і масовий відтік працездатного населення. Треба зрозуміти: немає чого сподіватися на центральну владу. Потрібно брати ініціативу у свої руки і самим потурбуватися про майбутнє нашого міста.

Міцний економічний фундамент ‒ це запорука наповнення бюджету, розвитку інфраструктури, будівництва соціальних об'єктів. Це нове обладнання для наших лікарень, освітлення вулиць, якісні дороги і прибудинкові території. Це гарантія того, що будь-хто зможе реалізувати себе, не виїжджаючи за кордон. Без нових підприємств Луцьк приречений на занепад і стагнацію.

Особисто я вважаю першочерговим питання створення нових робочих місць. Міська влада має звітувати про те, що зроблено у зазначеній сфері. Не кількістю піару, а кількістю вакансій з високою зарплатою визначається ефективність роботи влади. Міську владу має турбувати не боротьба за посали, а боротьба за те, щоб Луцьк перетворився в одне з найуспішніших міст України і Європи.

Впевнений, поштовх для розвитку міста дало б створення індустріального парку, агенції розвитку. Луцьку потрібно йти в ногу з часом і використовувати весь потенціал передових технологій. Не можна забувати про туризм, який у нас перебуває у майже мертвому стані. Розташування Луцька сприяє побудові логістичного центру, де пересікаються маршрути з Європи. Безумовно, поштовх обласному центру Волині дало б спорудження аеропорту. Міська влада має запропонувати такі пропозиції інвесторам, від яких важко відмовитися. А міський голова має прокидатися з думкою: що я зроблю для міста сьогодні і як це наблизить Луцьк до рівня провідних сучасних міст світу.

Сергій Кудрявцев, член Луцького міського комітету ВО "Свобода"