4 квітня
Анатолій Вітів: Порошенко з Гройсманом злякалися спротиву громади

Гидко слухати слізні заяви Порошенка, Гройсмана та членів усієї продажної коаліції про те, що не можна було ухвалювати постанову про абонплату за газ без діалогу з людьми. Мовляв, уряд і НКЕРЕП тепер мають великодушно призупинити (але не скасувати!) дію постанови.

Кого вони намагаються надурити? Можна подумати, ніхто не знав про те, що готується така постанова. Подібні заяви не вартують виїденого яйця і продиктовані зовсім не турботою про людей. Порошенко з Гройсманом просто відчули спротив громади ‒ і перелякалися. При цьому ще й намагаються обдурити людей. Вони надіються, що після того, як хвиля обурення спаде, це "призупинення" закінчиться тим, що постанова запрацює в повному обсязі.

Можна подумати, ніхто не знає, що голова НКЕРЕП ‒ ставленик владно-олігархічної корпорації "Рошен". Можна подумати, ця продажна олігархічна влада хоч коли-небудь справді вболівала за інтереси народу? Та ніколи, бо вона йде на поступки лише під тиском народних мас.

До речі, вся хвиля спротиву проти здирницьких "газових" новацій розпочалася з Волині. Першим в Україні органом місцевого самоврядування, який офіційно виступив проти цієї відверто антинародної ініціативи, стала Іваничівська районна рада, де голова ‒ свободівець Андрій Бадзюнь, котрий і був автором цього проекту рішення. Наступного дня таке рішення ухвалили депутати Старовижівської районної ради ‒ його ініціатором знову ж був свободівець Анатолій Лавринюк. Після цього пішла хвиля реакції інших представницьких органів влади по всій Україні.

Закликаю депутатів обласних, міських та районних рад, усіх українців у жодному разі не вестися на маневри влади і продовжувати тиск. Кожна місцева рада має заявити свою позицію і стати на бік громади, проти знахабнілої від жадібності та безкарності олігархічної банди, яка скоро почне з холодильників харчі забирати…

Анатолій Вітів, голова Волинської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода"