8-10 вересня 2017
У Новому Загорові відзначать 74-ту річницю бою загону УПА проти німецьких окупантів

У рамках відзначення Року УПА на Волині обласна організація ВО "Свобода" запрошує взяти участь в урочистостях із з нагоди 74-ї річниці героїчного бою УПА чоти "Берези" проти німецьких окупантів. Заходи відбудуться цієї неділі, 10 вересня 2017 року, під стінами Новозагорівського монастиря поблизу села Новий Загорів Локачинського району Волині.

У програмі заходів:

9.00 год. ‒ Богослужіння у Новозагорівському храмі;

12:00 год. ‒ панахида за загиблими героями;

13:00 год. ‒ народне віче;

14:00 год. ‒ обласний фестиваль повстанських, стрілецьких, патріотичних пісень за участю кращих художніх колективів Волинської області.

Під час фестивальних заходів працюватиме виїзна торгівля та відбудеться частування козацьким кулішем.

Довідково:

8-11 вересня 1943 року чота особливого призначення УПА Андрія Марценюка (псевдо "Береза") здійснила нечуваний подвиг: 44 молоді українські повстанці дві з половиною доби тримали бій проти понад тисячі ворогів, маючи у наявності лише один гранатомет та чотири кулемети.

За майже три доби повстанці вбили 540 окупантів та 700 поранили. 29 бійців, у тому числі командир повстанської чоти особливого призначення Андрій Марценюк ("Береза"), у тому нерівному бою загинули.

Прес-служба Волинської обласної організації ВО "Свобода"